Laatste nieuws

Week van de Scheidsrechter, 4 t/m 12 oktober 2014

Gepubliceerd door: M. de Vries op 29 September 2014

29 september 2014 - Het is weer tijd voor de “Week van de Scheidsrechter” van zaterdag 4 t/m zondag 12 oktober 2014. Al jaren vindt deze actie, vanuit het actieplan Veilig Sportklimaat, sport breed plaats en de Nevobo ondersteunt dit van harte.

Als volleybalscheidsrechter is het goed niet op te vallen, juist dan heb je een prima wedstrijd gefloten. Dit staat haaks op hoe je als sporter een wedstrijd speelt. Een speler zal door mooie en spectaculaire acties juist de aandacht trekken. Vanzelfsprekend krijgen dit soort acties veel positieve aandacht, en terecht. Dat maakt de volleybalsport zo mooi en daarvoor gaan we iedere week de hal in.

Maar geen mooie acties zonder die onopvallende, niet te verwarren met onbelangrijke, persoon op de bok. De persoon die gèèn aandacht wil tijdens een wedstrijd, maar het wel verdient voor en na een wedstrijd.

Zet jij jouw scheidsrechter in het zonnetje?
De “Week van de scheidsrechter” is een mooie gelegenheid om je scheidsrechters een keer extra waardering te geven. Zo’n blijk van waardering, hoe klein of groot, geeft energie voor weer een mooi volleybalseizoen. Laat deze week niet ongemerkt voorbij gaan en maak er een fantastisch seizoen van, met elkaar!

Jij verdient een compliment!
Naast alle spontane acties vanuit de teams, ontvangen de verenigingen deze week een set van 8 complimentenkaarten vanuit de Nevobo. Een passend compliment uit deze set, kan na afloop van de wedstrijd door het team aan de scheidsrechter overhandigd worden. Aan iedere scheidsrechter, op ieder niveau, is een compliment te geven! Denk bijv. ook aan CMV en recreanten.

En... ben je van mening dat jouw scheidsrechter een groter podium verdient? Deel je leuke acties, foto’s met complimentenkaarten of filmpjes via twitter: @volleyscheids met #VSK met o.a. vermelding van je verenigingsnaam en eventuele andere informatie over de actie. Wij delen jullie berichten en zetten zo jouw scheidsrechter in the picture op onze sociale kanalen.

Nieuwsoverzicht van Stânfries