Laatste nieuws

JeugdVolleybalFLITS

Gepubliceerd door: Jeugdcommissie op 17 April 2016

Hebben jullie dat ook ?

Lange tijd kijk je uit naar het nieuwe volleybal seizoen. Stel je jezelf veel vragen, zoals “in welk team kom ik”, “bij wie zit ik in het team”, “wie wordt mijn trainer”….. Het rare is dat voordat het seizoen goed en wel is begonnen, we alweer bijna aan het einde zijn. Nog een paar wedstrijden en het zit er alweer op. Wat is het toch snel gegaan ! Als we nu al mogen terugkijken op het voorbij gevlogen seizoen dan wil ik graag beginnen bij onze jongste jeugd,

CIRCULATIE

Onze jongste jeugd heeft de toernooien in de regio’ s Zuidwesthoek en Sneek gespeeld. De wedstrijden werden met veel plezier gespeeld. De resultaten waren wisselend, maar het allerbelangrijkste is dat de lach op ieders gezicht aanwezig is. Prachtig om te zien hoe de toppers van de toekomst deze sport nu al beleven.

Wanneer u de wedstrijden van ons A1 team weleens bezoekt weet u dat er bij de thuiswedstrijden eens per maand een circulatiespeelster wordt uitgekozen om deel te mogen nemen aan de warming-up van deze meiden. Hier kunnen ze ruiken aan datgene waar ze hopelijk zelf over een paar jaar ook staan. Overigens wordt het volledige team waarvan deze speelster van de maand deel vanuit maakt uitgenodigd. Zij kunnen dan de A1 meiden aanmoedigen in hun wedstrijd. Kijkt u ook eens bij de interviews van deze speelstertjes op onze website, erg leuk hoor om nader met ze kennis te mogen maken !

Meisjes C1 

Het eerste jaar dat deze meiden met elkaar spelen is erg goed uitgepakt. Vanuit de circulatie zijn deze meiden bij elkaar geplaatst en spelen niet onverdienstelijk in de 2e klasse. Op het moment van schrijven lijkt het er op dat ze op een 5e plekje gaan eindigen. En dat is een super goede prestatie van deze meiden.

Meisjes B2

Een team wat vooral in het begin even aan elkaar moest wennen. Maar na een tijdje kwam de spirit er bij deze meiden ook in. Al snel bleek dat ze in een competitie zaten met veel sterke tegenstanders. Deze 1e klasse F was behoorlijk zwaar, maar desondanks een goed leerjaar.  

Meisjes B1

De Hoofdklasse A dit jaar was voor deze meiden het strijdtoneel. Na een lastig begin streden deze meiden week na week zichzelf naar de punten. Prima trainend met veel inzet en passie gaat het de laatste wedstrijden super goed en behalen ze menig punt. Complimenten gaan uit naar dit team vanwege de tegenslagen die ze hebben moeten overwinnen. 

Meisjes A2

Deze 2e Klasse F laat wekelijks erg mooie wedstrijden zien. Spannende potjes volleybal waarin onze meiden van De Stanfries een keurig nette plek in de middenmoot hebben. Met een kleine beetje geluk eindigen deze meiden gewoon op een 4e plek !

Meisjes A1

Erg verassend zoals dit team presteert in de Hoofdklasse A. Vooraf niet gedacht dat ze zo’n seizoen zouden draaien. Zoals het nu lijkt stevenen ze af naar een 3e plaats !

Dit resultaat hebben ze zelf bereikt door veel inzet en lef te tonen. Beginnend op de training met veel arbeid, betaald zich dit uit in de wedstrijden die ze spelen. Super gedaan, trots zijn.

Vrijwilligers

Zoals wel bekend moet zijn, maar niet altijd aan gedacht wordt, hierbij toch even een bedankje naar alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat onze jeugd hun wedstrijden kunnen spelen. Van coaches tot tellers, van scheidsrechters tot rijders iedereen heel erg bedankt. Want zonder deze mensen geen sport ! Daarnaast wil ik graag gebruik maken van de mogelijkheid om een ieder op zijn of haar verantwoordelijkheid te wijzen en zich aan te melden als vrijwilliger voor het komende seizoen !

Trainers

Uiteraard kunnen we onze trainers en trainsters niet overslaan. Week in week uit staan ze klaar voor de teams. Helaas hebben een aantal van hen besloten om De Stanfries te verlaten. Via deze weg willen we iedereen enorm bedanken en ontzettend veel succes wensen in hun toekomst. Uiteraard zijn we druk op zoek naar nieuwe trainers/trainsters die onze jeugd weer in het nieuwe seizoen wil trainen. Ik verwijs graag naar de oproep die recent is geplaatst en mocht je iemand weten, dan horen wij het graag.

Jeugdcommissie

Wist u dat de jeugdcommissie van De Stanfries werkt met een aftreedschema ? Na dit seizoen treed er een lid af. Wij zijn nog op zoek naar een man of vrouw die ons enthousiaste team wil versterken. Interesse ? Schiet ons eens aan als je er meer over wilt weten of stuur een mail naar jeugdcommissie@stanfries.nl  Als je vragen, opmerkingen en of suggesties hebt, dan horen wij dit graag.

Nieuwsoverzicht van Stânfries