Laatste nieuws

halfweg seizoen 2019-2020

Gepubliceerd door: Mariska op 11 December 2019

Beste allen,

 

Nu Sint ons land weer heeft verlaten weten we dat het einde van het jaar nadert. De helft van de competitie is gespeeld, er wordt gekeken naar de niveaus en de 2e helft van het scheidsrechtersschema kan worden ingevuld. 

We  kunnen stellen dat we goed  bezig zijn. Dames 1 handhaaft zich prima in de promotieklas en dames 2 is lekker op dreef in de 3e klas. Streven van dames 2 is kampioenschap zodat ze het nieuwe seizoen kunnen starten in de 2e klas!

 

Dit seizoen zijn we gestart met 2 nieuwe trainers voor ons eerste damesteam. Frank Monfils en Daan Beukens zijn 2 zeer enthousiaste volleybaltrainers die de dames goed aan het werk zetten. En met succes! Een brede bezetting van 12 speelsters is een lastige klus maar ook weer een luxe probleem. Raakt er eens 1 geblesseerd dan heb je nog een reserve!

Dames 2 gaat voor het kampioenschap dit jaar. Trainers Marco Damstra en Jan Altenburg hebben de wind eronder en tot nu toe zijn de dames ongeslagen.

Beide damesteams spelen de thuiswedstrijden op vrijdagavond. Wij nodigen u van harte uit om eens te komen kijken!

 

Voor de jeugd zijn we dit seizoen gestart met een jeugddag. Eerst samen trainen met nieuwe trainers en afsluiten met een spel en andere activiteiten.

De competitieopbouw van de jeugd is met ingang van dit seizoen gewijzigd. De competitie is opgesplitst in 2 delen. 1e helft loopt tot met december en daarna volgt de 2e helft. Voor de 2e helft moet je je opnieuw inschrijven maar je hebt dan de mogelijkheid om in een andere klasse te spelen. Zo speel je beter op het niveau wat bij je team past.

Voor onze vereniging zijn er 4 jeugdteams en 3 circulatieteams actief in de competitie. De circulatie speelt op de zaterdagochtend in verschillende sporthallen en de jeugdteams hebben hun thuiswedstrijden op zaterdagmiddag in de sporthal in IJlst. Elke zaterdagmiddag is het een drukte van belang. Kom ook hier eens langs om onze jeugd aan het werk te zien, want hoe leuk is het om te zien hoe het spel en de kwaliteit van het spel te zien verbeteren. Hard werken/trainen loont. 

 

Verder hebben wij dit seizoen geïnvesteerd in opleiding jeugdtrainers met 4x een clinic van Janice Johnson. Zeer interessant en leerzaam en heel goed bruikbaar in de trainingen. Tevens zijn alle trainers in het nieuw gestoken met een jasje of shirt van de vereniging en hebben we nieuwe ballen aangeschaft.

 

Inmiddels zit de eerste helft van de competitie er weer op en bereiden wij ons voor op de 2e helft.

De kerstvakantie staat voor de deur en we willen een ieder bij deze hele fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling wensen en gaan vol goede energie het nieuwe jaar in.

 

Sportieve groet,

Bestuur volleybalvereniging STÂNFRIES

 

 

Nieuwsoverzicht van Stânfries